Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παράσταση με 4εκατομμύρια volt!!




Ένα εντελώς αναπάντεχο και άκρως εντυπωσιακό σόου από τους Lords Of Lightning στο Belfast της Ιρλανδίας, οι οποίοι «μονομάχησαν» με όπλο τους 4 εκατομμύρια βολτ φορώντας ειδικές στολές.





Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Φθηνό mobile Internet για φοιτητές και ακαδημαϊκούς




Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας στηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ασύρματης διασύνδεσης 3G με προνομιακούς όρους.
Έτσι, διατίθεται από φέτος αποκλειστικά για τους φοιτητές και για το προσωπικό των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ το University Mobile Internet, ένα πακέτο ασύρματης διασύνδεσης 3G όγκου δεδομένων 4GB στην προνομιακή τιμή των 4,74 ευρώ το μήνα. Το πακέτο παρέχεται σε συνεργασία με τη Vodafone, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ Α.Ε.
Το μηνιαίο κόστος για τους φοιτητές είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις τρέχουσες εμπορικές τιμές αντίστοιχων πακέτων.
Με την πρωτοβουλία αυτή, οι φοιτητές και προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκτούν ασύρματη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο φιλοξενείται, είτε στα οικεία ιδρύματά τους, είτε στο Διαδίκτυο, και παράλληλα ενθαρρύνεται η χρήση καινοτόμων υπηρεσιών που βασίζονται σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας.



Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
Πηγή: Pc Magazine  23/10/2012
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ευάλωτες σε κακόβουλο λογισμικό αρκετές εφαρμογές Android



Γερμανοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Ανοβέρου και του πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ σε έρευνα που πραγματοποίησαν...χρησιμοποιώντας χιλιάδες δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές του Android ανακάλυψαν η υποκλοπή στοιχείων από αρκετές από αυτές είναι αρκετά εύκολη.

Συνολικά εντοπίστηκαν 41 εφαρμογές στο Play Store που μπορούσαν να διαρρεύσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχετικά εύκολα. Συνδέοντας τις συσκευές με ένα τοπικό δίκτυο που χρησιμοποιούσε μια πληθώρα γνωστών exploit, οι ερευνητές μπόρεσαν να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας των εφαρμογών αυτών και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

«Μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς, διαπιστευτήρια PayPal, American Express και άλλα», αναφέρουν οι ερευνητές. Μπόρεσαν ακόμα να υποκλέψουν κωδικούς Facebook και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και το περιεχόμενο των e-mail και διαλόγους από προγράμματα instant mesaging.

Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν ποιες είναι οι συγκεκριμένες εφαρμογές, ανέφεραν μόνο πως δυο αυτές έχουν γίνει download από 39,5 και 185 εκατ. χρήστες.

Ο αριθμός των ευάλωτων εφαρμογών μάλιστα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μεγαλύτερος. Από τις 13.500 δωρεάν εφαρμογές που ερευνήθηκαν, συνολικά οι 1.074, το 8% δηλαδή, βρέθηκαν να είναι δυνητικά ευπαθείς σε exploits.

Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τον αρκετά εύθραυστο χαρακτήρα των πρωτοκόλλων SSL και TLS, ο συνδυασμός των οποίων αποτελεί τη βάση για την κρυπτογράφηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιστοσελίδων.

Αν και η τεχνολογία αυτή θεωρείται γενικά ασφαλής, η προστασία που προσφέρει μπορεί να υπονομευθεί όταν οι ίδιοι οι προγραμματιστές δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την εφαρμογή τους.

Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οποιαδήποτε από τις ευάλωτες εφαρμογές αναπτύχθηκε από υπαλλήλους της Google, οι ερευνητές είπαν ότι οι ίδιοι οι μηχανικοί της εταιρείας θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών.
techit.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Pheed: Το νέο social media network που αλλάζει τα δεδομένα!



Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια στο Facebook και ίσως να θέλετε να γνωρίσετε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο είναι καιρός να το κάνετε.

Τουλάχιστον αυτό προτείνουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου Pheed. To νέο social media ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από λίγες ημέρες και ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Το Pheed είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο λειτουργεί σαν όλα τα υπόλοιπα με διαφορετικό όμως σχεδιασμό και αρκετές πρόσθετες λειτουργίες.

Όμως η διαφορά που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα είναι ότι οι χρήστες δηλαδή οι φίλοι σας για παράδειγμα όπως ισχύει στο Facebook θα μπορούν αν εσείς θέλετε να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο προφίλ και κατ'επέκταση στο υλικό σας.

Σε ότι αφορά το υλικό μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, κείμενα, βίντεο ήχους και πολλά άλλα θα παρακολουθούν οι συνδρομητές σας. Πάντως για όσους θέλουν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Facebook και με άλλα social media όπως και η δυνατότητα να κάνετε shareκάτι που σας αρέσει και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει κάποιος συνδρομή και στην συνέχεια έχετε την επιλογή να το αλλάξετε.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

To ρομπότ που χορεύει στον ρυθμό του Gagnam Style!



To ρομπότ Charli L1 είναι γνωστό ανά τον κόσμο για την ικανότητα του να παίζει ποδόσφαιρο σαν πραγματικός άνθρωπος. Το ανθρωποειδές όμως το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο...
Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι ικανό να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Έτσι οι υπεύθυνοι του συναρπαστικού αυτού ρομποτικού project σε ένα από τα διαλείμματα τους, έβαλαν το ρομπότ για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του στον χορό.

Και τι άλλο θα μπορούσε να χορέψει πέρα από την μεγάλη επιτυχία πλέον του PSY το Gagnam Style;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και δείτε μερικά μόνο από όσα μπορεί να κάνει αυτό το εκπληκτικό τεχνολογικό κατασκεύασμα...

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Android app προσφέρει μεταφράσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων




Ένα νέο app για Android θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφράσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στους συνδρομητές τής NTTDocomo...του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η εφαρμογή έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στους χρήστες την 1η Νοεμβρίου και αρχικά, θα επιτρέπει τις μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο, της αγγλικής, της κορεάτικης και της κινεζικής γλώσσας, από και στην Ιαπωνική.

Κατόπιν, προς τα τέλη του Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η υποστήριξη μεταφράσεων στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ινδονησιακά και τα ταϊλανδέζικα.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως η υπηρεσία αυτή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε στελέχη εταιρειών που θα μπορούν ευκολότερα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ πιστεύουν πως θα ωφελήσει και τον τουρισμό.

Φυσικά, όπως γνωρίζουμε και από τις online υπηρεσίες μετάφρασης, ηαποτελεσματικότητα αυτών των υπηρεσιών είναι περιορισμένη και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν "τέλειες" μεταφράσεις, αλλά να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο.

Αντίστοιχες εφαρμογές, αναπτύσσουν και άλλες εταιρείες, μεταξύ αυτών η Alacatel-Lucentκαι η Microsoft.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονικά λειτουργούν τα ΤΕΙ



Κανονικά λειτουργούν από σήμερα όλα τα ΤΕΙ της χώρας καθώς το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών των Ιδρυμάτων δεν αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από τις εξετάσεις (σ.σ. που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα) , αλλά, προτείνει:
• τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μορφές και δράσεις που θα επιλέξουν οι τοπικοί Σύλλογοι Ε.Π.
• τη διοργάνωση, κατά τις επόμενες ημέρες, μαζικών συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της χώρας. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της ΟΣΕΠ να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΔΕΠ και την ΕΕΕ για κοινή δράση.
Επίσης το διευρυμένο ΚΔΣ καλεί τα Μέλη Ε.Π., να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 26-09-2012.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Στις 14/09/2012, συνεδρίασε το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ (συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων Ε.Π. των ΤΕΙ), με θέμα «σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο Ε.Π. των ΤΕΙ». Το ΚΔΣ επισημαίνει τα παρακάτω:
Σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ έχουν μειωθεί περισσότερο από 50%, σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου μας, σε μια περίοδο που μειώνονται δραστικά οι πιστώσεις για πρόσληψη του απαραίτητου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, ανακοινώθηκε νέα μείωση των αποδοχών μας της τάξης του 20%.
• Αρνούμαστε να αποδεχτούμε το συνεχές «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» που επιβάλλεται και σαρώνει με οριζόντιες περικοπές μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, και αποσαθρώνει όλες τις δομές του κοινωνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα δεν διευρύνει τη φορολογική βάση με τους πραγματικά έχοντες και κατέχοντες, και δεν μεριμνά για τον περιορισμό της σπατάλης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
• Καμιά περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές μας ως ακαδημαϊκών δασκάλων, οι οποίοι διεξάγουν το εκπαιδευτικό και επιστημονικό τους έργο με τις πλέον αντίξοες συνθήκες, καθώς η δημόσια δαπάνη για τα Ανώτατα Ιδρύματα μειώνεται δραματικά, ενώ αυξάνει συνεχώς ο λόγος διδασκόμενων προς διδάσκοντες. Η πολιτική αυτή των περικοπών σε μισθούς και σε προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων έχει άμεση συνέπεια στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της έρευνας και επακόλουθα στην αξία των πτυχίων.
• Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια, οι συνεχείς περικοπές και οι κρατήσεις στις αμοιβές μας, οι ειδικές έκτακτες εισφορές, η αύξηση της φορολογίας και το πάγωμα του επιδόματος ωρίμανσης έχουν οδηγήσει σε μείωση των μισθών μας έως και 40%. Σημειώνουμε ότι οι μισθοί των λειτουργών ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας (ΔΕΠ/ΕΠ/Ερευνητών), πολύ πριν αρχίσουν οι περικοπές, από το 2004, ήταν καθηλωμένοι σε αντίθεση με τους μισθούς άλλων δημοσίων λειτουργών που είχαν αυξηθεί μέχρι και 100% τα τελευταία χρόνια.
• Η περεταίρω μείωση των μισθών θα έχει σαν συνέπεια την πλήρη απαξίωση των διδασκόντων στα ΑΕΙ, με συνέπεια οι υπηρετούντες καθηγητές όλων των βαθμίδων να αναζητήσουν διέξοδο σε ιδρύματα του εξωτερικού. Η επένδυση στη γνώση, την έρευνα και το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την ύφεση και για μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
• οι περαιτέρω μειώσεις μισθών στα ΑΕΙ, θα έχουν, επίσης, επώδυνες συνέπειες στους συνταξιούχους συναδέλφους μας, οι οποίοι θα υποστούν διπλή μείωση (μία από την περικοπή μισθού – αφού η σύνταξη είναι συνδεδεμένη με το μισθολόγιο των εν ενεργεία και μια δεύτερη περικοπή από τη σύνταξή τους – η οποία θα εφαρμοστεί, οριζόντια, για όλους τους συνταξιούχους).
Διεκδικούμε:
• ένα ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων λειτουργών, με ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων, καθώς αυτά αφορούν στην ουσία του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που διεξάγουμε.
• να μη γίνει καμία μείωση του έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού γιατί, ήδη, τα ιδρύματα λειτουργούν οριακά και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά μαθήματα είναι ορατός.
• άμεσο διορισμό των συναδέλφων που έχουν εκλεγεί σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
• αύξηση της χρηματοδότησης στα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους και να διασφαλιστεί η φοιτητική μέριμνα (σίτιση και παροχή εκπαιδευτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές μας).
Το διευρυμένο ΚΔΣ, προτείνει:
• τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μορφές και δράσεις που θα επιλέξουν οι τοπικοί Σύλλογοι Ε.Π.
• τη διοργάνωση, κατά τις επόμενες ημέρες, μαζικών συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της χώρας. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της ΟΣΕΠ να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΔΕΠ και την ΕΕΕ για κοινή δράση.
Επίσης το διευρυμένο ΚΔΣ καλεί τα Μέλη Ε.Π., να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 26-09-2012.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσάκνης
Καθηγητής
ΤΕΙ Αθήνας
Ο Γραμματέας
Κυριάκος Τσινίδης
Καθηγητής Εφαρμογών
ΤΕΙ Λάρισας
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ανοιχτά τα ΤΕΙ για την εξεταστική.Αναμονή απόφασης από το ΤΕΙ Λάρισας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης



Την Παρασκευή 14/09/2012 συνεδρίασε η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να αποφασίσει σχετικά με τις κινητοποιήσεις στα ΤΕΙ και το ενδεχόμενο διακοπής της εξεταστικής ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.
Αντίθετα με την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για αποχή από τις εξετάσεις η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αποφάσισε:
  • τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με μορφές και δράσεις που θα επιλέξουν οι τοπικοί Σύλλογοι Ε.Π.
  • τη διοργάνωση, κατά τις επόμενες ημέρες, μαζικών συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις της χώρας. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτεί το Προεδρείο της ΟΣΕΠ να έλθει σε επαφή με την ΠΟΣΔΕΠ και την ΕΕΕ για κοινή δράση.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ιδρύματα όπως το ΤΕΙ Λάρισας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που είχαν βγάλει ανακοινώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα για αναστολή λειτουργίας που είναι σε ισχύ.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλαξε η ιστοσελίδα του φοιτητικού πάσο


Από φέτος η φοιτητική ταυτότητα και το πάσο θα γίνουν ένα. Γι' αυτό το λόγω το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει την διεύθυνση όπου θα μπορείτε να παραλάβετε την φοιτητική σας ταυτότητα - πάσο από paso.minedu.gov.gr σεacademicid.minedu.gov.gr.
Να θυμίσουμε ότι η υποβολή των αιτήσεων για την ακαδημαϊκή ταυτότητα θα ξεκινήσει από τις 24/9 και η διάθεσή τους θα γίνει από τα καταστήματα της Vodafone, και όχι σε αυτά της εταιρίας Γερμανός, και θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών το πάσο από φέτος για όλους τους φοιτητές θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα είναι ενσωματωμένο στην φοιτητική ταυτότητα. 
 
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο.
Για τη χορήγηση των νέων καρτών (με το ενσωματωμένο ΠΑΣΟ) θα ακολουθηθούν διαδικασίες παρόμοιες με αυτές του ακαδ. έτους 2011-2012 για την απόκτηση του Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (ηλεκτρονικού Δελτίου), με τη διαφορά ότι οι φοιτητές θα λαμβάνουν την κάρτα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα κάρτα θα ενσωματωθούν αμέσως μόλις αποσταλούν από το Υπουργείο.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα αναστολή λειτουργίας του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης



Με σημερινή ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα θα αναστείλει την λειτουργία του τη Δευτέρα 17/9, όπως έγινε τη Δευτέρα 10/9.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Φοιτητικό πάσο 2012



Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου


Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 
 οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα
 παραλαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ),
 μετά από ηλεκτρονική αίτηση.  Σκοπός της νέας αυτής 
υπηρεσίας είναι η διάθεση του ΠΑΣΟ με ενιαίο τρόπο 
και κεντρικό έλεγχο των κριτηρίων διάθεσης, 
εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και ελαχιστοποιώντας
 το διοικητικό φορτίο των Ιδρυμάτων.
Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού
Εισιτηρίου παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας
, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό
 Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), με την τεχνική 
υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και 
Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).


Γενικά Στατιστικά Στοιχεία (13/09/2012 17:50 - Ανανεώνονται κάθε 5')
Αιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί : 347.167
Αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί : 335.700
Αιτήσεις που έχουν εγκριθεί από τις Γραμματείες : 331.687
Ετοιμοπαράδοτα Δελτία : 331.566
Παραδοθέντα Δελτία : 324.698

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στη χορήγηση των δωρεάν συγγραμμάτων σε φοιτητές ΑΕΙ - ΤΕΙ από το εαρινό εξάμηνο. Τι εξετάζουν στην κυβέρνηση




news247 Σεπτέμβριος 02 2012 12:19


Από το εαρινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αναμένεται να καταργηθεί η χορήγηση των δωρεάν συγγραμμάτων σε φοιτητές από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Η κατάργηση της χορήγησής τους, που συνδέεται με το νέο πακέτο μέτρων και τις απαιτήσεις της τρόικας, αναμένεται να βγάλει τους φοιτητές στους δρόμους, προκαλώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα, σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", δεν έχει προχωρήσει.
Η επέκταση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών κοστίζει, το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν απαλλάσσεται από πνευματικά δικαιώματα, που επίσης κοστίζουν, ενώ στο "πακέτο Στουρνάρα", το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Αν δεν επιλυθούν πολύ γρήγορα νομικά και άλλα πρακτικά προβλήματα που παρεμποδίζουν την άμεση μετάβαση από το έντυπο στο ηλεκτρονικό σύγγραμμα, η φοιτητική πελατεία εξωθείται στην ελεύθερη αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου υλικού.
Η διάθεση ηλεκτρονικών σημειώσεων από τους καθηγητές θεωρείται περιοριστική λύση, καθώς καταργεί την ελεύθερη επιλογή του φοιτητή και αναγορεύει τον διδάσκοντα σε αποκλειστική πηγή πανεπιστημιακής γνώσης.
Οι εκδότες επιστημονικών συγγραμμάτων από την άλλη, αφού διευκρίνισαν ότι "δεν απορρίπτουν το ηλεκτρονικό βιβλίο ως εχθρό του φυσικού εντύπου και δεν αποδέχονται παθητικά την καθολική εφαρμογή της playstationποίησης της Παιδείας", προσγείωσαν απότομα τον σχεδιασμό του υπουργείου:
"Η ανάρτηση ενός συγγράμματος στο Διαδίκτυο με ηλεκτρονική μορφή προϋποθέτει, εκτός των άλλων, και:
α) τη σύμφωνη γνώμη του εκδότη ή του δικαιούχου του συγγράμματος. Μέχρι στιγμής κανένας εκδότης ή δικαιούχος δεν έχει εκχωρήσει το δικαίωμα των συγγραμμάτων του στο ΥΠΔΒΜΘ
β) την πλήρη νομική κάλυψη για την αποφυγή ή αποτροπή παραβατικών ή παράνομων ενεργειών εις βάρος των ηλεκτρονικών συγγραμμάτων
γ) τον καθορισμό και την εξασφάλιση του πνευματικού δικαιώματος (copyright) των συγγραμμάτων" ήταν η προειδοποιητική βολή των εκδοτών στο σχέδιο για τη μη μετάβαση στο ηλεκτρονικό σύγγραμμα σε δύο χρόνια από σήμερα.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ερευνητές δημιουργούν ψηφιακά κυκλώματα με ανθρώπινα κύτταρα



Προς το παρόν μπορείτε να κρατήσετε έναν φορητό υπολογιστή στην παλάμη σας ή έστω να τον κρύψετε στα ρούχα σας. 


Στο μέλλον όμως ίσως θα μπορείτε να τον έχετε ενσωματωμένο στα κύτταρά σας....
για να παρακολουθεί αδιάκοπα την υγεία σας χορηγώντας την κατάλληλη θεραπεία με την εμφάνιση οποιουδήποτε προβλήματος....


Επιστήμονες από την Ελβετία κατόρθωσαν να κάνουν ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα ψηφιακό κύκλωμα που εκτελεί απλές αριθμητικές πράξεις με βάση τα ανθρώπινα κύτταρα.


Με εμβρυϊκά κύτταρα ανθρώπινου νεφρού
Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Ζυρίχης με επικεφαλής τον Μάρτιν Φουσενένγκερ ανέπτυξαν τις βιολογικές εκδοχές των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων δημιουργώντας έναν «ημι-αθροιστή» και έναν «ημι-αφαιρέτη» με δυο ομάδες εμβρυϊκών κυττάρων του νεφρού.
Οπως υποδηλώνουν αυτοί οι ασυνήθιστοι για κυτταρικές διεργασίες όροι, οι ομάδες επιφορτίστηκαν αντίστοιχα με τον ρόλο να προσθέτουν ή να αφαιρούν δυο δυαδικούς αριθμούς, δημιουργώντας στην ουσία μια καθοριστική – αν και πρωτόλεια – βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη ενός υπολογιστή μέσα στο ανθρώπινο σώμα.


Το εκπληκτικό στο επίτευγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», δεν συνίσταται μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί το πιο σύνθετο βιολογικό ψηφιακό κύκλωμα που έχει δημιουργηθεί ως σήμερα αλλά, επί πλέον, στο ότι αναπτύχθηκε με ανθρώπινα κύτταρα. Τα περισσότερα ικανά να εκτελέσουν απλές αριθμητικές πράξεις βιολογικά κυκλώματα που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα έχουν ως βάση μόρια DNA ή βακτηρίων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στον άνθρωπο.
«Προκειμένου να έχει οποιαδήποτε θεραπευτική αξία στο μέλλον πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό με κύτταρα θηλαστικών» τόνισε ο κ. Φουσενέγκερ.


Φυσικά χημικά αντί για ηλεκτρόνια
Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι πληροφορίες κωδικοποιούνται με βάση τα ψηφία 1 και 0 τα οποία καθορίζονται από την παρουσία ή την απουσία ηλεκτρονίων. Στο κύκλωμα των ελβετών ερευνητών αντί για ηλεκτρόνια χρησιμοποιήθηκαν δυο φυσικές χημικές ουσίες: το αντιβιοτικό ερυθρομυκίνη και η φλορετίνη, η οποία βρίσκεται στα φύλλα της μηλιάς.


Οι δυο ουσίες επενεργούν στις δυο ομάδες κυττάρων «ανοίγοντας» ή «κλείνοντάς» τες και κάνοντάς τες να παράγουν μια πράσινη ή μια κόκκινη φθορίζουσα πρωτεΐνη – ένα σήμα που ισοδυναμεί με το αποτέλεσμα της αριθμητικής πράξης. Για παράδειγμα η παρουσία και των δυο ουσιών στο κύτταρο «ημι-αφαιρέτη» δίνει κόκκινο σήμα, ισοδύναμο με το 0.


Το πιο εντυπωσιακό σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι συντελείται παράλληλα και χωρίς να εμποδίζει τις συνήθεις λειτουργίες των κυττάρων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τους επιτρέπει να λειτουργούν ως δυαδικά υπολογιστικά κυκλώματα ενώ συνεχίζουν να επιτελούν τον ρόλο τους ως φυσιολογικά κύτταρα του οργανισμού.


Στόχος των ερευνητών είναι να βελτιώσουν τα βιολογικά κυκλώματα του είδους με απώτερο όνειρο τη δημιουργία βιολογικών υπολογιστών οι οποίοι θα είναι πιο ευέλικτοι από τους ηλεκτρονικούς ομολόγους τους. Αυτό γιατί οι ουσίες που δημιουργούν τα «ψηφία» τους θα μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, κάνοντας για παράδειγμα τον υπολογιστή να «συλλαμβάνει» ως σήμα εισροής πληροφοριών την παρουσία μιας φλεγμονής και να αντιδρά χορηγώντας ως «εκροή» το κατάλληλο φάρμακο.



Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Απίθανη εφεύρεση για όλους τους υπολογιστές.




Τώρα πια όλα αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή σου! Κι όταν λέω όλα, εννοώ όλα...
Το λένε «MaKey MaKey» και είναι το project που θα σε μαγέψει. Οι Jay Silver και Eric Rosenbaum, απόφοιτοι του MIT φυσικά, έφτιαξαν ένα «κουτάκι» που σου επιτρέπει να μετατρέψεις οτιδήποτε σε συσκευή εισόδου δεδομένων (input device) για το PC σου. Είναι απλά-απλά ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι για τα παιδιά που δεν λένε να μεγαλώσουν. Εμάς δηλαδή!

Και εξηγούμαι: το MaKey MaKey σου δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσεις έναν άπειρο αριθμό από τρελά ηλεκτρονικά προτζεκτάκια χρησιμοποιώντας τη συσκευή, ένα καλώδιο USB και μερικά συνδετικά καλωδιάκια. Πώς θα σου φαινόταν να παίζεις πιάνο στα σκαλοπάτια σου; Ή μια μπανάνα να παίζει τον ρόλο του «space»; Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες και είναι όλες στα χέρια σου. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις τίποτα από ηλεκτρονικά και πληροφορική.

Το φιλόδοξο σχέδιο ντεμπούταρε στο Kickstarter με σκοπό να μαζέψει 25.000 δολάρια. Πόσα μάζεψε; 211.000 μέχρι σήμερα! Δες το βιντεάκι και θα καταλάβεις ακριβώς τι κάνει. Αν ψήθηκες να το αποκτήσεις ή θες να μάθεις περισσότερα, γρήγορα στο Kickstarter.



Κάνε like και share εάν σου άρεσε
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ OHM

Για να υπάρχει ροή ρεύματος μέσω μιάς αντίστασης θα πρέπει στα άκρα της αντίστασης να εφαρμόσουμε τάση. 
Ο νόμος του Ohm συνδέει την τάση (V), το ρεύμα (I) και την αντίσταση (R). 
Η σχέση αυτή μπορεί να γραφτεί με τρεις τρόπους:
 I =V/R R =V/I V = I x R
 όπου: V=τάση σε Volts (V) I=ρεύμα σε Amperes (A) R=αντίσταση σε Ohm (Ω) ή V=τάση σε Volts (V) I=ρεύμα σε milliamperes (mA) R=αντίσταση σε Kilohm (KΩ) 
 Για τα περισσότερα ηλεκτρονικά κυκλώματα το Ampere είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και το Ohm είναι πολύ μικρό, οπότε συνήθως μετράμε το ρεύμα σε milliamperes (mA) και την αντίσταση σε kilohms (ΚΩ). 
Για να εφαρμόζεται ο νόμος του Ohm ίσως χρειαστεί να μετατρέψουμε το ρεύμα ή την αντίσταση σε πολλαπλάσιο ή υποπολλαπλάσιο. (1mA=0.001A και 1ΚΩ=1000Ω)
 Μερικά παραδείγματα υπολογισμού: 
 Εφαρμόζεται μία τάση 3V στα άκρα αντίστασης 6Ω, πόσο είναι το ρεύμα που την διαρρέει;
 Εξίσωση: I=V/R => I=3/6 => I=0.5A
 Μία λάμπα που είναι συνδεδεμένη σε μία μπαραρία 6V διαρρέεται από 60mA, πόσο είναι η αντίσταση της λάμπας;
 Εξίσωση: R=V/I => R=6/60(mA) => R=0.1KΩ=100Ω 
 Μία αντίσταση 1.2ΚΩ διαρρέεται από ρεύμα 0.2Α,
 ποιά είναι η τάση στα άκρα της; 
 Εξίσωση: V=IxR => V=0.2x1200=240V
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ερευνητές κατάφεραν να διασπάσουν το ηλεκτρόνιο!

Split Electron
Συγκεκριμένα, η παρατήρηση έγινε στο υλικό Sr2CuO3 με τη βοήθεια ακτίνων Χ, όπου με τη μέτρηση της ενέργειας ανιχνεύτηκαν δύο “ημι-σωματίδια”, καθένα εκ των οποίων έφερε μία από τις τρεις κβαντικές ιδιότητες του ηλεκτρονίου. Αυτά είναι το spinon (φέρει το μαγνητικό spin) και το orbiton (φέρει τη στροφορμή), ενώ η άλλη ιδιότητα είναι το φορτίο. Σύμφωνα με τη δημοσίευση των δύο ομάδων στο περιοδικό Nature: “Για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν οι θεμελιώδεις ιδιότητες του ηλεκτρονίου να διαχωρίζονται η μία από την άλλη σε ξεχωριστά ημι-σωματίδια” Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των υψηλής θερμοκρασίας υπεραγωγών, και όσο αν ξενίζουν αυτές οι έννοιες του μη επιστημονικά καταρτισμένους οι εφαρμογές τους μπορεί να αλλάξουν σημαντικά την καθημερινότητα μας, αφού θεωρητικά μπορεί να μεταφερθεί ενέργεια χωρίς θερμικές απώλειες. Οι γνωστότερες εφαρμογές είναι οι μαγνητικοί τομογράφοι, αλλά και τα τρένα μαγνητικής ανύψωσης (κίνηση με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων), όπου η μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση τους γίνεται με υπεραγώγιμα σύρματα. [via PhysOrg]





Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

Παρατηρώντας την αντίσταση βλέπουμε μία ομάδα από χρώματα, όπου κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μία τιμή. Αναλυτικότερα είναι το κίτρινο, το μωβ, το κόκκινο και το καφέ. Πάνω δεξιά στον πίνακα υπάρχει η αντιστοιχία χρώματος-αριθμού. Η πρώτη χρωματική ζώνη έχει χρώμα κίτρινο οπότε αντιστοιχεί στον αριθμό 4. Η δεύτερη είναι μωβ οπότε αντιστοιχεί στο 7. 




Η τρίτη χρωματική ζώνη πάνω στην αντίσταση υποδηλώνει τον πολλαπλασιαστή. Ο πολλαπλασιαστής, χοντρικά, σου "λέει" πόσα μηδενικά να προσθέσεις μετά τα δύο πρώτα ψηφία. Στην περίπτωσή μας, έχουμε κόκκινο χρώμα οπότε αντιστοιχεί στο 2. Δηλαδή δύο μηδενικά. Συνολικά από αυτή την αντίσταση έχουμε 4+7+00. Ενώνοντας αυτά τα νούμερα έχουμε... 4700, αυτή η τιμή είναι πάντα σε Οhm. Οπότε έχουμε 4700Ω ή 4,7ΚΩ (γνωρίζοντας ότι 1000Ω=1ΚΩ). Ας αναφέρουμε και κάποια στοιχεία για την ανοχή. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά εκφράζει την πιστότητα της αντίστασης απέναντι στην τιμή που εκφράζει. Αυτό το θέμα είναι καθαρά θέμα του κατασκευαστή. 

Αν μία αντίσταση έχει ανοχή 5% σημαίνει πως η τιμή της "παίζει" ± 5% από την τιμή που αναγράφεται. Για παράδειγμα, αν έχουμε μία αντίσταση 100Ω με ανοχή ± 5% σημαίνει πως αν μετρήσουμε την αντίσταση με ένα πολύμετρο θα μας την εμφανίσει μεταξύ 95Ω και 105Ω. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μας, 4700Ω x 5% = 235Ω. Αυτό σημαίνει πως μετρώντας τη συγκεκριμένη αντίσταση με ένα πολύμετρο θα βρούμε ότι η πραγματική τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 4465Ω και 4935Ω. Όπως παρατηρείτε, όσο μεγαλώνει η αντίσταση τόσο η πιστότητα της λιγοστεύει.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This