Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Φθηνό mobile Internet για φοιτητές και ακαδημαϊκούς




Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας στηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ασύρματης διασύνδεσης 3G με προνομιακούς όρους.
Έτσι, διατίθεται από φέτος αποκλειστικά για τους φοιτητές και για το προσωπικό των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ το University Mobile Internet, ένα πακέτο ασύρματης διασύνδεσης 3G όγκου δεδομένων 4GB στην προνομιακή τιμή των 4,74 ευρώ το μήνα. Το πακέτο παρέχεται σε συνεργασία με τη Vodafone, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ Α.Ε.
Το μηνιαίο κόστος για τους φοιτητές είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις τρέχουσες εμπορικές τιμές αντίστοιχων πακέτων.
Με την πρωτοβουλία αυτή, οι φοιτητές και προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκτούν ασύρματη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο φιλοξενείται, είτε στα οικεία ιδρύματά τους, είτε στο Διαδίκτυο, και παράλληλα ενθαρρύνεται η χρήση καινοτόμων υπηρεσιών που βασίζονται σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας.



Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
Πηγή: Pc Magazine  23/10/2012
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ευάλωτες σε κακόβουλο λογισμικό αρκετές εφαρμογές Android



Γερμανοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Ανοβέρου και του πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ σε έρευνα που πραγματοποίησαν...χρησιμοποιώντας χιλιάδες δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές του Android ανακάλυψαν η υποκλοπή στοιχείων από αρκετές από αυτές είναι αρκετά εύκολη.

Συνολικά εντοπίστηκαν 41 εφαρμογές στο Play Store που μπορούσαν να διαρρεύσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχετικά εύκολα. Συνδέοντας τις συσκευές με ένα τοπικό δίκτυο που χρησιμοποιούσε μια πληθώρα γνωστών exploit, οι ερευνητές μπόρεσαν να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας των εφαρμογών αυτών και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

«Μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς, διαπιστευτήρια PayPal, American Express και άλλα», αναφέρουν οι ερευνητές. Μπόρεσαν ακόμα να υποκλέψουν κωδικούς Facebook και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και το περιεχόμενο των e-mail και διαλόγους από προγράμματα instant mesaging.

Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν ποιες είναι οι συγκεκριμένες εφαρμογές, ανέφεραν μόνο πως δυο αυτές έχουν γίνει download από 39,5 και 185 εκατ. χρήστες.

Ο αριθμός των ευάλωτων εφαρμογών μάλιστα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μεγαλύτερος. Από τις 13.500 δωρεάν εφαρμογές που ερευνήθηκαν, συνολικά οι 1.074, το 8% δηλαδή, βρέθηκαν να είναι δυνητικά ευπαθείς σε exploits.

Τα ευρήματα αυτά τονίζουν τον αρκετά εύθραυστο χαρακτήρα των πρωτοκόλλων SSL και TLS, ο συνδυασμός των οποίων αποτελεί τη βάση για την κρυπτογράφηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιστοσελίδων.

Αν και η τεχνολογία αυτή θεωρείται γενικά ασφαλής, η προστασία που προσφέρει μπορεί να υπονομευθεί όταν οι ίδιοι οι προγραμματιστές δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την εφαρμογή τους.

Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οποιαδήποτε από τις ευάλωτες εφαρμογές αναπτύχθηκε από υπαλλήλους της Google, οι ερευνητές είπαν ότι οι ίδιοι οι μηχανικοί της εταιρείας θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών.
techit.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Pheed: Το νέο social media network που αλλάζει τα δεδομένα!



Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια στο Facebook και ίσως να θέλετε να γνωρίσετε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο είναι καιρός να το κάνετε.

Τουλάχιστον αυτό προτείνουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου Pheed. To νέο social media ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από λίγες ημέρες και ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Το Pheed είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο λειτουργεί σαν όλα τα υπόλοιπα με διαφορετικό όμως σχεδιασμό και αρκετές πρόσθετες λειτουργίες.

Όμως η διαφορά που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα είναι ότι οι χρήστες δηλαδή οι φίλοι σας για παράδειγμα όπως ισχύει στο Facebook θα μπορούν αν εσείς θέλετε να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο προφίλ και κατ'επέκταση στο υλικό σας.

Σε ότι αφορά το υλικό μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, κείμενα, βίντεο ήχους και πολλά άλλα θα παρακολουθούν οι συνδρομητές σας. Πάντως για όσους θέλουν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Facebook και με άλλα social media όπως και η δυνατότητα να κάνετε shareκάτι που σας αρέσει και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει κάποιος συνδρομή και στην συνέχεια έχετε την επιλογή να το αλλάξετε.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

To ρομπότ που χορεύει στον ρυθμό του Gagnam Style!



To ρομπότ Charli L1 είναι γνωστό ανά τον κόσμο για την ικανότητα του να παίζει ποδόσφαιρο σαν πραγματικός άνθρωπος. Το ανθρωποειδές όμως το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο...
Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι ικανό να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Έτσι οι υπεύθυνοι του συναρπαστικού αυτού ρομποτικού project σε ένα από τα διαλείμματα τους, έβαλαν το ρομπότ για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του στον χορό.

Και τι άλλο θα μπορούσε να χορέψει πέρα από την μεγάλη επιτυχία πλέον του PSY το Gagnam Style;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και δείτε μερικά μόνο από όσα μπορεί να κάνει αυτό το εκπληκτικό τεχνολογικό κατασκεύασμα...

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Android app προσφέρει μεταφράσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων




Ένα νέο app για Android θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφράσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στους συνδρομητές τής NTTDocomo...του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η εφαρμογή έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στους χρήστες την 1η Νοεμβρίου και αρχικά, θα επιτρέπει τις μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο, της αγγλικής, της κορεάτικης και της κινεζικής γλώσσας, από και στην Ιαπωνική.

Κατόπιν, προς τα τέλη του Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η υποστήριξη μεταφράσεων στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ινδονησιακά και τα ταϊλανδέζικα.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως η υπηρεσία αυτή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε στελέχη εταιρειών που θα μπορούν ευκολότερα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ πιστεύουν πως θα ωφελήσει και τον τουρισμό.

Φυσικά, όπως γνωρίζουμε και από τις online υπηρεσίες μετάφρασης, ηαποτελεσματικότητα αυτών των υπηρεσιών είναι περιορισμένη και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν "τέλειες" μεταφράσεις, αλλά να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο.

Αντίστοιχες εφαρμογές, αναπτύσσουν και άλλες εταιρείες, μεταξύ αυτών η Alacatel-Lucentκαι η Microsoft.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This