Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συμπληρωματικά εργαστήρια για τις ηλεκτρικές μετρήσεις.



Όσοι φοιτητές έχουν απουσιάσει από κάποιο από τα τρία πρώτα εργαστήρια που έχουν γίνει μπορούν να έρθουν να το συμπληρώσουν την Δευτέρα 2/4/2012 σε ένα από τα παρακάτω δίωρα:
8-10 ή 10-12 ή 12-14

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Δεν θα αγοράσει το Twitter η Apple»

 «Δεν θα αγοράσει το Twitter η Apple»
Δεδομένου του τεράστιου κεφαλαίου που διαθέτει σε μετρητό η Apple, έγιναν πάρα πολλές εικασίες και προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα. Αν και η εταιρεία αποφάσισε τελικά να δώσει μέρισμα στους μετόχους της και να αγοράσει κάποιες από τις μετοχές της, κάτι που συζητήθηκε και συζητείται ακόμη είναι η αγορά του Twitter.

Δεν πρόκειται για επιπόλαια σκέψη. Η Apple παρά την τεράστια εμπορική της επιτυχία δεν έχει αξιόλογη παρουσία στα social media. Καθώς όμως ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται ραγδαία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γι’ αυτή να μείνει εκτός παιχνιδιού.
Η Apple βέβαια το γνωρίζει αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συνεργάζεται πολύ στενά με το Twitter και έχει σε μεγάλο βαθμό ενσωματώσει πτυχές της υπηρεσίας στο νέο της λειτουργικό. Παρόλα αυτά, όπως υποστηρίζουν αναλυτές, είναι απίθανο να προχωρήσει σε εξαγορά του.
Ο έλεγχος και η διαχείριση μιας τέτοιας πλατφόρμας οπωσδήποτε απέχει πολύ από τους στόχους της εταιρείας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ακόμη και αν έχει τόσα πολλά χρήματα, μια εξαγορά της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι κάτι αμελητέρο.
Επιπλέον η συνεργασία που ήδη έχει με το Twitter αφενός είναι δωρεάν, αφετέρου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της. Συνεπώς δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή ενέργεια.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αρβανιτόπουλος: Δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των εισακτέων

PictureΔεν μπορούμε αυτή την εποχή να μειώσουμε τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε στον Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως εξήγησε, στο υπουργείο μελετούν τον εξορθολογισμό στην κατανομή τους ανά σχολές, αλλά...
δε θα υπάρξει μείωση του αριθμού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αλλάξει τα σχολικά βιβλία η ΝΔ, αν επικρατήσει στις εκλογές, είπε ότι τα βιβλία θα αξιολογηθούν, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την ύλη που διανέμεται.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι δε φοβίζουν τη ΝΔ.

Ακόμα, ζήτησε το πολιτικό σύστημα να συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια την πολιτική που αποφασίστηκε, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε στη μέση τη διαδρομή», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να κοπούν οι δαπάνες που δεν είναι αναγκαίες και να λειτουργήσουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.

Πηγή: newpost.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Θεσσαλονίκη: Το μοντέλο «Cedefor» για μείωση της ανεργίας θα αξιοποιηθεί από τον δήμο

PictureΣτη λειτουργία ενός συστήματος πρόβλεψης των μελλοντικών αναγκών της αγοράς εργασίας σε επαγγελματικές δεξιότητες θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου μεταξύ άλλων να «χτυπήσει» την ανεργία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στηρίζεται σε ένα...

μοντέλο πρόβλεψης της προσφοράς και της ζήτησης δεξιοτήτων, που έχει αναπτύξει το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefor).«Κανένας φορέας αλλά ούτε και δήμος της Θεσσαλονίκης δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που προσφέρει το Cedefor, αν και βρίσκεται στην πόλη εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε, η πόλη της Θεσσαλονίκης πρέπει να συνδεθεί με την αριστεία στα πανεπιστήμια και με την επαγγελματική κατάρτιση, να ανανεώσει τις επαγγελματικές της γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να γίνει ανταγωνιστική.

«Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει το υπόδειγμα, το καλύτερο κέντρο εκπαίδευσης και παιδείας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε. Η όλη προσπάθεια θα συντονίζεται από τη νέα αντιδημαρχία Παιδείας, με επικεφαλής τον σημερινό εντεταλμένο σε θέματα παιδείας, Αντώνη Καρούμπη. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης (επιμελητήρια, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σύνδεσμοι εξαγωγέων και βιομηχάνων, περιφέρεια εκπαίδευσης, Εργατικό Κέντρο κ.ά.) για τη δημιουργία επιτροπής που θα συντονίσει το έργο. Στη συνέχεια και για περίπου τρεις μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο χαρτογράφησης των εκπαιδευτικών δομών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ώστε να καταγραφούν και να ανιχνευτούν αρχικά οι φορείς εκπαίδευσης που δύνανται να προσφέρουν την απαιτούμενη κατάρτιση του εργατικού δυναμικού στους επαγγελματικούς κλάδους που έχει ανάγκη η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: express.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κινητοποιήσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

PictureΑποφασισμένοι να κλείσουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δηλώνουν πρόεδροι των ΤΕΙ και πρυτάνεις Πανεπιστημίων, αντιδρώντας στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να «κουρέψει» τα αποθεματικά κεφάλαια των Ιδρυμάτων.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ συνεδριάζουν σήμερα, για να συζητήσουν και να λάβουν την τελική απόφαση για τριήμερο κλείσιμο των...
Ιδρυμάτων, με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη αύριο, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ ζητούν να συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Παιδείας.

Οι πρυτάνεις, ήδη, με γραπτή ανακοίνωση, ανέφεραν ότι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), δημιουργεί τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

Τα πανεπιστήμια της χώρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.

Πηγή: thebest.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Πανελλήνιες 2012: Λιγότεροι εισακτέοι σε περισσότερα από 80 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Picture
Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων σε 80 πανεπιστημιακές σχολές, πολλές από τις οποίες εντάσσονται στις «περιζήτητες», σχεδιάζει για φέτος το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αριθμός των θέσεων για τους νέους φοιτητές με δυσκολία θα πλησιάσει τις 70.000..

Αν και ο τελικός αριθμός θα...
ανακοινωθεί λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου, βέβαιο θεωρείται πως θα είναι ο μικρότερος της τελευταίας δεκαετίας. Ήδη γίνεται λόγος για τον μικρότερο αριθμό εισακτέων, αντίστοιχο με εκείνο του 2003, 9 χρόνια πριν.

Παράλληλα, περικοπές ζητούν και τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Στο επίκεντρο του «κουρέματος» θα βρεθούν σχολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης των υποψηφίων, όπως οι στρατιωτικές, οι αστυνομικές και 80 σχολές, όπως οι παιδαγωγικές, που «παράγουν» δασκάλους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης (ιστορίας, φυσικής, χημείας, μαθηματικών, φιλολογίας, φιλοσοφίας κ.ά.), ενώ μειώσεις στον αριθμό εισακτέων θα υπάρξουν σε ιατρικές και πολυτεχνικές της περιφέρειας, καθώς και στα ξενόγλωσσα τμήματα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν προτιμώνται από τους υποψηφίους. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι «κόπηκαν» από τα τεχνολογικά ιδρύματα 25 τμήματα.

Ειδικότερα, θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε έξι φιλολογίας, πέντε φιλοσοφίας, οκτώ ιστορίας, αλλά και σε δύο σχολές αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής φιλολογίας.

Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε πέντε σχολές φυσικής, τέσσερις χημείας, σε επτά ιατρικές, σε 20 πολυτεχνικές της περιφέρειας, αλλά και σε τρεις νομικές σχολές.

Πηγή: madata.gr

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κλειστό το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη και Παρασκευή

PictureΤο Συμβούλιο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην 7η Συνεδρίασή του στις 28 Μαρτίου 2012

ομόφωνα αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος από κάθε δραστηριότητα την Πέμπτη 29 Μαρτίου και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 διότι:

1. Μειώθηκε ο...
τακτικός προϋπολογισμός του Ιδρύματος κατά 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 και

2. Με το από 21-3-2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, μας δηλώθηκε ότι ο λογαριασμός διαθεσίμων, από τον οποίο τροφοδοτείται το Ίδρυμά μας για τις λειτουργικές του ανάγκες έχει εξανεμισθεί. Έτσι μόλις μεταφέρθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα του Ιδρύματος μας στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, αυτά μετατράπηκαν άμεσα σε ομόλογα του δημοσίου, παρά το ότι ήταν γνωστό ότι επίκειται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων το λεγόμενο PSI (Private Sector Involvement). Στην συνέχεια υπήχθησαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής οπότε και εξανεμίσθηκε ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος μας.

Επειδή και ανεξαρτήτως των όποιων ρυθμίσεων που εκτέθηκαν σε σχέση με την ευθύνη του διαχειριστή, ρυθμίσεις καταφανώς αμφίβολης συνταγματικότητας, το Ίδρυμα κατέθεσε σήμερα 28-3-2012 μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί η ευθύνη οιοδήποτε εμπλεκομένου στις ενέργειες που οδήγησαν στην απώλεια του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και την δραματική οικονομική κατάσταση την οποία πλέον αντιμετωπίζουμε.

Κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές είναι αδύνατη η λειτουργία και παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας από το τέταρτο σε μέγεθος Ανώτατο Ίδρυμα της χώρας.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

H δράση της ΔΑΣΤΑ που διοργανώνεται

στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της
Θεσσαλονίκης "Μετρό και Επιχειρηματικοτητα στη Θεσσαλονίκη" που αφορά
άμεσα και τους φοιτητές του τμήματός μας.

Βιντεοσκοπήσεις των ομιλιών και παρουσιάσεις από όλες τις δράσεις της
ΔΑΣΤΑ διατίθενται στην ιστοσελίδα www.dasta.teithe.gr


Δημήτρης Παπακώστας

Καθηγητής

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ανανέωση βιβλιαρίων σπουδών




Παρακαλούνται οι φοιτητές του τμήματος να προσκομίσουν τα βιβλιάρια σπουδών τους για ανανέωση για το εαρινό εξάμηνο του 2011-12.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Ανάκληση Καρτών Σίτισης


Σας γνωρίζουμε ότι το συμβούλιο του ΑΤΕΙ-Θ στην αριθ.6/23-3-2012 συνεδρίασή του αποφάσισε την ανάκληση όλων των καρτών σίτισης.
Προϋπόθεση για να εκδοθεί νέα κάρτα σίτισης θα είναι το δηλωθέν εισόδημα του οικ. έτους 2011 να είναι 20.000€.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις μονογονεϊκές οικογένειες.
Ημερομηνία έκδοσης για τις νέες κάρτες από 26-03-2012 έως 30-04-2012 ΑΥΣΤΗΡΑ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι καλύψεως  του  επιτρεπομένου ορίου χρηματοδότησης..
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Υπολογιστής σε μέγεθος USB stick...




Πριν μερικά χρόνια, ο επιτραπέζιος υπολογιστής φάνταζε ως ένα υπέρβαρο και περίπλοκο τεχνολογικό μηχάνημα
, ριζωμένο στο γραφείο μας. Σήμερα, ένας υπολογιστής χωράει… στη τσέπη μας...

Το «Cotton-Candy» παρουσιάστηκε στο φετινό MWC και αποτελεί έναν ARM υπολογιστή της FXI Technologies, ο οποίος έχει το μέγεθος ενός USB stick!

Διαθέτει επεξεργαστή Cortex-A9, 1.2 GHz, 1GB RAM, Mali 400 GPU και υποστηρίζει τόσο Wi-Fi όσο και Bluetooth.

Το ένα άκρος της συσκευής συνδέεται σε μια θύρα USB για να τροφοδοτείται με ρεύμα, ενώ το άλλο άκρος συνδέεται με μια οθόνη μέσω HDMI. Μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οθόνη και λειτουργεί σαν κανονικός υπολογιστής.

Επιπλέον, διαθέτει υποδοχή για κάρτα microSD έως και 64GB μνήμης, καθώς και Micro-USB θύρα για τη σύνδεση σε περαιτέρω περιφερειακά. Οι χρήστες πρέπει, μετά την αγορά του, να εγγραφούν διαδικτυακά για να κατεβάσουν το λειτουργικό σύστημα (είτε Android 4.0 ή Ubuntu).

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα και η τιμή του υπολογίζεται στα 199 δολάρια.
Κάνε like και share εάν σου άρεσε

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παράταση δηλώσεων μαθημάτων




Οι δηλώσεις μαθημάτων στο πρόγραμμα ΠΥΘΙΑ....

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα". για το εαρινό εξάμηνο του 2011-12 παρατείνονται μέχρι την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 μ.μ.
Το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρονική πύλη του τμήματος στη διεύθυνση: 195.251.241.45

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Υπεραγώγιμα qubit» φέρνουν πιο κοντά τους κβαντικούς υπολογιστές




Δύο πειραματικές διατάξεις που παρουσίασε το ερευνητικό τμήμα της IBM
δείχνουν να φέρνουν πιο κοντά τους υπολογιστές που αξιοποιούν τις κβαντομηχανικές... ιδιότητες της ύλης» για να πετύχουν νέα ρεκόρ επεξεργαστικής ισχύος.

Σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσικής που πραγματοποιείται στη Βοστόνη, ερευνητές της εταιρείας παρουσίασαν κβαντικές συσκευές που αποτελούνται από υπεραγώγιμα υλικά (υλικά που άγουν το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς καμία αντίσταση), βασισμένα στις κατασκευαστικές τεχνολογίες που χρησιμοποιεί σήμερα η βιομηχανία ημιαγωγών.

Το βασικό χαρακτηριστικό των νέων διατάξεων είναι ότι αυξάνουν τη διάρκεια των «κβαντικών bit», ή qubit για συντομία, στο χρόνο-ρεκόρ των 200 μικροδευτερολέπτων. Δεν ακούγεται βέβαια πολύ, είναι όμως μια εντυπωσιακή βελτίωση αν σκεφτεί κανείς ότι στα πρώτα πειράματα, πριν από περίπου μια δεκαετία, τα qubit κατέρρεαν σε λίγα δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Όταν το 0 συνυπάρχει με το 1

Στους σημερινούς υπολογιστές, η ελάχιστη ποσότητα πληροφορίας είναι το λεγόμενο bit, το οποίο μπορεί να πάρει είτε την τιμή «0» είτε την τιμή «1».

Στον παράξενο κόσμο της κβαντομηχανικής, όμως, τα σωματίδια μπορούν να βρίσκονται σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα. Και αυτό σημαίνει ότι ένα qubit μπορεί να παίρνει τις τιμές «0», «1», ή «0 και 1» ταυτόχρονα.

Η ιδιότητα αυτή θα επέτρεπε στους κβαντικούς υπολογιστές να εκτελούν πολλούς υπολογισμούς ταυτόχρονα και παράλληλα -θα μπορούσαν για παράδειγμα να «σπάνε» κρυπτογραφημένα δεδομένα σχεδόν ακαριαία, εξετάζοντας ταυτόχρονα όλες τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει η IBM σε ανακοίνωσή της, τα bit πληροφορίας σε έναν κβαντικό υπολογιστή των 250 qubit θα ήταν περισσότερα από όλα τα άτομα στο Σύμπαν.

Η πρώτη από τις δύο συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία περιλαμβάνει μόλις ένα qubit, το οποίο αντιστοιχεί σε έναν σχεδόν μικροσκοπικό κόκκο που αιωρείται μέσα σε μια κοιλότητα. Τα σήματα της «τρισδιάστατης» συσκευής διαβάζονται διοχετεύοντας μικροκύματα στους ακροδέκτες.

H δεύτερη συσκευή είναι δισδιάστατη, με την έννοια ότι τα qubit βρίσκονται σε μια επιφάνεια που μοιάζει με συμβατικό τσιπ (και συνδέεται σε ένα PC μέσω καλωδίων). Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των qubit αυξάνεται σε 3.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα qubit στις πειραματικές διατάξεις διατήρησαν τις κβαντικές τους καταστάσεις για αρκετό χρόνο ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν απλές λογικές πράξεις.

Στην περίπτωση του δισδιάστατου κυκλώματος, το ποσοστό επιτυχίας στην εκτέλεση των πράξεων έφτασε στο εντυπωσιακό 95%, κυρίως χάρη στην εφαρμογή μεθόδων διόρθωσης λαθών.

Τα λάθη αυτά εμφανίζονται στα κβαντικά συστήματα λόγω παρεμβολών από παράγοντες όπως η θερμότητα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του περιβάλλοντος και τα μικροσκοπικά ελαττώματα των υλικών.

Η αποτελεσματική διόρθωση αυτών των λαθών θα έχει κρίσιμη σημασία για την ανάπτυξη πρακτικών κβαντικών υπολογιστών, προς το παρόν όμως ξεπερνά τις δυνατότητες οποιουδήποτε πειραματικού συστήματος.

Η IBM, πάντως, ελπίζει ότι θα καταφέρει να αυξήσει περαιτέρω το χρόνο ζωής των qubit, να βρει αποτελεσματικό τρόπο για τη διόρθωση των λαθών και, τελικά, να δημιουργήσει συστήματα που περιλαμβάνουν δεκάδες ή και εκατοντάδες qubit.

Όμως χρονοδιάγραμμα για την εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας ακόμα δεν υπάρχει.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η APPLE ΜΕ ΑΞΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ




Τη θέση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως κατέλαβε η Apple, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία υπερέβη το όριο των 500 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τις πωλήσεις και τα κέρδη από τα δημοφιλή iPad και iPhone να...
 
κινούνται με σπάνιους ανοδικούς ρυθμούς.

Μέχρι σήμερα, μόνο έξι αμερικανικές εταιρείες έχουν καταφέρει να υπερβούν τα 500 δισ. δολάρια σε αξία: Exxon, Cisco Systems, Intel, General Electric και Microsoft. Η τελευταία μάλιστα είχε φτάσει τα 600 δισ. δολάρια το 2000.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα φετινά κέρδη της Apple ενδέχεται να αγγίξουν το εκπληκτικό ποσό των 40 δισ. δολ., που άλλες εταιρείες έχουν μόνο ως έσοδα.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει αποθεματικά στα βιβλία της που ανέρχονται στα 100 δισ. δολάρια, και οι επενδυτές ελπίζουν ότι φέτος θα λάβουν μεγαλύτερο μέρισμα..

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This