Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέες αποφάσεις



ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΑΘΗΝΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
"ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ". Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 13:00. Η ΤΙΜΗ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΛΙΑΣ:6978948896
ΓΙΑΝΝΗΣ:6978290154
ΤΑΣΟΣ:6979281740
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μαζική πορεία σπουδαστών και καθηγητών του ΑΤΕΙ


Μαζική πορεία σπουδαστών και καθηγητών του ΑΤΕΙ






Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη διάλυση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης» πάνω από 3.000 σπουδαστές, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά». 


Προηγήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, όπου έδωσαν ραντεβού τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ στις 10 το πρωί. 

Το πρωί της Πέμπτης, στις 10 π.μ., καθηγητές και φοιτητές δίνουν νέο ραντεβού στην είσοδο του ΤΕΙ, όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση και θα καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους. 

Στο μεταξύ, το ίδρυμα παραμένει κλειστό από την περασμένη Δευτέρα, καθώς η διοίκηση έχει πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας επ΄ αόριστον.

Πηγή Αγγελιοφόρος
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε θέση μάχης η κοινότητα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης




Θέση μάχης απέναντι στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» παίρνουν φοιτητές, καθηγητές και η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων. 

Πάνω από 2.000 φοιτητές συμμετείχαν στην σημερινή συνέλευση, όπου σε κλίμα έντασης αποφάσισαν να στηρίξουν την απόφαση της διοίκησης για αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος επ΄αόριστον και να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για την προωθούμενη διάλυση του ΤΕΙ.


Επί ποδός ...πολέμου βρίσκεται η κοινότητα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς το 60% των τμημάτων συγχωνεύονται ή καταργούνται. «Περίπου 8.500 φοιτητές θα μετακινηθούν στη Φλώρινα και στις Σέρρες, ενώ έχουμε και περίπτωση καθηγητών και φοιτητών που μετακινούνται από τα Μουδανιά στο Μεσολόγγι. Δέχομαι e-mail από γονείς σπουδαστών, οι οποίοι λένε ότι αδυνατούν να τα στείλουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη. Σπουδαστές έρχονται και κλαίνε στο γραφείο μου και λένε ότι θα διακόψουν τις σπουδές τους», δήλωσε στο «agelioforos.gr» ο αντιπρόεδρος του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης τονίζοντας πως το ίδρυμα διαθέτει αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων, το οποίο θα κλείσει.

«Πρόκειται για τη διάλυση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα το Τμήμα Ηλεκτρονικής μεταφέρεται στις Σέρρες, όπου δεν υπάρχει καμία υποδομή, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει επενδύσεις 25. εκατ. ευρώ. Το Τμήμα έχει μία ιστορία 40 χρόνων από την εποχή του "Ευκλείδη"», τόνισε ο κ. Βαρσαμίδης, ο οποίος έχει ενημερώσει τους βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης. Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος από σήμερα και επ' αόριστον ελήφθη για λόγους πρόνοιας, όπως εξήγησε ο ίδιος, «διότι θέλουμε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων, ώστε να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις». Ηδη, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος έχει λάβει απόφαση για κατάληψη από σήμερα.

Την Πέμπτη θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τη διοίκηση, όπου θα παρουσιαστούν στοιχεία για «το σχέδιο διάλυσης του ιδρύματος, το οποίο εξυπηρετεί ιδιοτελείς και όχι ακαδημαϊκούς στόχους», σύμφωνα με τον κ. Βαρσαμίδη.

'Ενταση στη συνέλευση των φοιτητών

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνέλευση των φοιτητών του ΑΤΕΙ, καθώς υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ της ΔΑΠ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη μορφή των κινητοποιήσεων, αλλά και για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα φοιτητικά όργανα. Η συνέλευση αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση της διοίκησης για την αναστολή λειτουργίας επ΄αόριστον και να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στις 11 π.μ., έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. «Σοκαριστήκαμε όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο "Αθηνά", διότι ενώ περιμέναμε να έρθουν στη Θεσσαλονίκη τα επαρχιακά τμήματα, διαλύουν το μεγαλύτερο ΤΕΙ . Από τα 20 τμήματα μένουν 10. Η αντίδρασή μας θα είναι σφοδρή σε κάθε επίπεδο αυτές τις 45 μέρες της διαβούλευσης. Μιλάμε για δράμα διότι τα παιδιά θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους», επισήμανε ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Τσατσούλης.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα το πρωί στην είσοδο του ΤΕΙ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση 12.000 φοιτητές

 «Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση περισσότερους από 12.000 φοιτητές και τις οικογένειές τους, απαξιώνοντας το επίπεδο σπουδών, πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων», ανέφεραν σε υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη, μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», διάλυση του Ιδρύματος. «Δώδεκα τμήματα του ΑΤΕΙΘ πλήττονται, από αυτά καταργούνται δύο τμήματα, μεταφέρονται στο ΤΕΙ Σερρών οκτώ τμήματα και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) δύο τμήματα. Η τακτική αυτή είναι πέραν κάθε λογικής και προτείνεται χωρίς να ληφθούν υπόψη, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Όλη η διαδικασία έγινε με μεθόδους που στοχεύουν ξεκάθαρα στη εξαφάνιση ενός Ιδρύματος, με ιστορία 40 ετών», σημείωσε στο υπόμνημά του το Συμβούλιο καλώντας τους πολίτες και τις αρχές της πόλης να αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτήν την αντιακαδημαϊκή και αντικοινωνική λαίλαπα, που εν μέσω κρίσης επιχειρεί να διασπάσει τον ακαδημαϊκό και κοινωνικοοικονομικό ιστό της πόλης. «Ζητούμε από το Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα για μια δίκαιη και ορθολογική λύση, που να εξασφαλίζει την αυτοτέλεια και ιστορική συνέχεια του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης», κατέληξε.

Συγκέντρωση των καθηγητών

Έξω από το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ», στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης οι καθηγητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να ενωθούν με τους φοιτητές του ιδρύματος. Την Πέμπτη, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν ανοιχτή συνέλευση στο ΤΕΙ, στη Σίνδο, μαζί με τους σπουδαστές, με σκοπό να κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό. «Ζητάμε από το υπουργείο να αποσύρει το σχέδιο “Αθηνά”, διότι δεν έγινε με ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια. Ο διάλογος που επικαλείται ο υπουργός δεν έχει γίνει», είπε ο γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙ-Θ, Γιώργος Παλάτος.

Αντιπροσωπεία του ΤΕΙ συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον πρωθυπουργό κατά την αυριανή τους συνάντηση.

Διχάστηκαν οι δήμαρχοι

Τη διχογνωμία των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε, πριν από λίγο στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής 'Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζήτησαν τη συμπαράσταση των δημάρχων για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει τη μετακίνηση τμημάτων του ΤΕΙ στις Σέρρες και τη Φλώρινα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΕΠ του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σταμάτης εξήγησε ότι βάσει του σχεδίου, 12 από τα συνολικά 24 τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταργούνται, δέκα από αυτά μεταφέρονται εκτός Θεσσαλονίκης (οκτώ στις Σέρρες και δύο – τμήματα φυτικής και ζωικής παραγωγής - στη Φλώρινα). «Πρόκειται για καταστροφική ενέργεια, που δεν έγινε με εκπαιδευτικά κριτήρια, ενώ καταστρέφει ένα πλήθος ανθρώπων και κυρίως φοιτητές που ξαφνικά καλούνται να μετακινηθούν. Αυτό καταστρέφει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που σήμερα είναι το δεύτερο στη χώρα. Για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα», είπε ο κ. Σταμάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται είναι 125, ενώ θα πρέπει να υπολογιστούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης τάχθηκαν υπέρ ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι άλλων δήμων, όπως των Σερρών, διαφώνησαν λέγοντας ότι το θέμα δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κριτήρια τοπικιστικά. Τελικά, οι αιρετοί αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ να κάνουν μια πρόταση, στην οποία να αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε ότι μέχρι τη νέα συνεδρίαση του Οργάνου, κατά την οποία θα ληφθεί σχετική απόφαση, η ΠΕΔ εμμένει στην ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ να μην προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» εν αγνοία της αυτοδιοίκησης.

Πηγή Αγγελιοφόρος
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ





Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δράσεις για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ




Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙ/Θ της 4/2/2013, με θέμα το συντονισμό δράσης για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, αποφάσισε τη συγκέντρωση των μελών του Ιδρύματος την Τετάρτη 6/2 και ώρα 10:00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους και την πραγματοποίηση πορείας.

Ο Σύλλογος φοιτητών του ΑΤΕΙ/Θ αποφάσισε επίσης συγκέντρωση την Τετάρτη 6/2 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Την Πέμπτη 7/2 και ώρα 10:00, έχει προγραμματιστεί ανοικτή Συνέλευση του προσωπικού του ΑΤΕΙΘ, στην είσοδο του Ιδρύματος (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες).

Την Πέμπτη 7/2 και ώρα 13:00 θα γίνει ανοικτή Συνέλευση του τμήματος Ηλεκτρονικής, με τη συμμετοχή όλου του προσωπικού, εκπαιδευτικού (μόνιμου και με σύμβαση), διοικητικού, των μελών ΕΤΠ και των φοιτητών, με θέμα την κατάθεση ψηφίσματος ως προς την προτεινόμενη μεταφορά του τμήματος από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες.

Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

TV100 - Σχέδιο Αθηνά - ΑΤΕΙΘ - ΠΑΜΑΚ


Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ



ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΑΣ,ΘΑ ΣΤΑΛΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ



Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ:7.500 ευρώ κατά κεφαλή το εισοδηματικό κριτήριο.Ψηφίστηκε η τροπολογία




Στις 7.500 ευρώ από 6.000 που ήταν στο αρχικό σχέδιο της τροπολογίας για τις Μετεγγραφές των φοιτητών και σπουδαστών αύξησε το εισοδηματικό κριτήριο ο υπουργός Παιδείας μετά από αιτήματα φορέων και Βουλευτών.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Οσον αφορά τις μετεγγραφές, αυτές έχουν ως εισοδηματικό κριτήριο –γιατί πολλοί έκαναν την παρατήρηση για το εισόδημα- τις 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν, όχι συνολικά ως οικογένεια. Αυτό αυξάνει το εισοδηματικό κριτήριο από μόνο του.
Το δεύτερο είναι, επίσης, ότι δέχομαι ευχαρίστως ότι το 10% γίνεται 15% στις περιφέρειες. 
Οι παρατηρήσεις που κάνατε και για τα υπόλοιπα θέματα όσον αφορά τις ασθένειες, γίνονται αποδεκτές. Είναι ένα μέτρο το οποίο προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το κάνει με έναν τρόπο διαφανή, αξιοκρατικό και προσπαθεί να βρει λύση.
Επίσης, θεωρώ ότι είναι σοβαρή πρόταση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις υποτροφίες και δεσμεύομαι με την εύρεση των κονδυλίων και των πόρων, να το φέρουμε στο νομοσχέδιο του Λυκείου ως τροπολογία, ούτως ώστε και αυτό να έρθει να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας οι οποίοι πλήττονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ πλήττει φοιτητές και καθηγητές

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr




Θα σταθούμε στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους, που πλήττονται καίρια  από αυτήν την άκριτη και παράλογη καταδίκη σε μαρασμό ενός από τα μεγαλύτερα, σπουδαιότερα και ιστορικά ιδρύματα της χώρας, δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθηγητής  Παύλος Καρακολτσίδης σχετικά με το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, και σημειώνει τα εξής:.

Α.  Η Διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», οι οποίες οδηγούν στην συρρίκνωση του Ιδρύματος κατά 60% και την πλήρη απαξίωση της λειτουργίας του. Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το 4ο σε μέγεθος Ίδρυμα της χώρας μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όσον αφορά στον αριθμό των φοιτητών του και των καθηγητών του, και ένα από τα πλέον ενεργά όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών τα οποία προσφέρει αλλά και την έρευνα η οποία διεξάγεται σε αυτό, συρρικνώνεται σε ένα Ίδρυμα απομεινάρι. Στην ουσία απομακρύνονται από αυτό ολόκληρες σχολές, όπως η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται το μεγαλύτερο τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα με ιστορική παράδοση, συνέχεια και σημαντικότατη συνεισφορά στον παραγωγικό ιστό της χώρας. 
Β.Έτσι, θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ολόκληρο αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η στρατηγική θέση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τόσο πλησίον μιας από τις μεγαλύτερες  βιομηχανικές  περιοχές της χώρας, όσο και σε απόσταση αναπνοής από τις γεωργικά και κτηνοτροφικά παραγωγικές περιοχές των όμορων νομών της Ημαθίας και τη Πέλλας.
Γ.Για αυτούς τους  λόγους, οι προτεινόμενες ανακατατάξεις κρίνονται  τουλάχιστον απρογραμμάτιστες και θεωρούμε ότι γίνονται βάσει ιδιαίτερα αμφίβολων αναπτυξιακών και ακαδημαϊκών κριτηρίων. Καταγγέλλουμε την πλήρη απουσία οποιουδήποτε ορθολογικού στρατηγικού σχεδιασμού στην οργάνωση και χωροθέτηση των ιδρυμάτων κατά το σχέδιο «Αθηνά», η οποία ως αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του προσωπικού, των φοιτητών, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Ιδρύματός μας, με συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση των σπουδών. Απομακρύνονται τμήματα τα οποία ήταν από τα πρώτα που αξιολογήθηκαν και με εξαιρετικές αξιολογήσεις, με αποτέλεσμα να καταβαραθρώνονται οι όποιες προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης. Τέλος, απομακρύνονται τμήματα με εξασφαλισμένη απασχολησιμότητα των αποφοίτων τους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 
Δ.Η Διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη  διαμαρτυρία της για την στάση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο συστηματικά την αγνοεί και την εμπαίζει κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ακόμη, καταγγέλλει την σπουδή με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τόσο πρόχειρες λύσεις που οδηγούν στην πλήρη συρρίκνωση, στην απαξίωση και, εντέλει στην πλήρη διακοπή της λειτουργίας  του Ιδρύματος πλήττοντας  ακόμη  και την  ιστορική συνέχεια της  Μακεδονίας  με τη διαγραφή  της  ονομασίας  του  ως  «Αλεξάνδρειο ΤΕΙ»  από  τον  ακαδημαϊκό  χάρτη.   
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Κλείνει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με απόφαση της Διοίκησης


Το πρώτο "λουκέτο" αντιδρώντας στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr







Την αναστολή λειτουργίας του του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέχρι τελικής επίλυσης του θέματος σχετικά με τοΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος  στην αριθμ. 2/1-2-2013 Συνεδρίασή του και μετά από τις αποφάσεις των Συλλόγων προσωπικού και φοιτητών για την επ΄αόριστον κατάληψη του Ιδρύματος.
Read more »

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This