Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρονική Σχολή (Η Ιστορία απο το επίσημο site)



Ιστορία

Η ιστορία του σημερινού Τμήματος Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) ξεκινάει το έτος 1936. Εκείνη τη χρονιά ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η ιδιωτική σχολή 'Ευκλείδης' με σκοπό την παροχή μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών ειδικοτήτων. Ανάμεσά τους ξεχώριζε, η πρωτοπόρος για την εποχή της, ειδικότητα των Ραδιοτεχνιτών, στην οποία μπορούσαν να φοιτήσουν οι απόφοιτοι του τότε εξατάξιου γυμνασίου.Οι σπουδές διαρκούσαν ένα έτος και οι απόφοιτοι είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στη Σχολή Ραδιοηλεκτρολόγων για άλλα δύο χρόνια. Το 1965 οι σπουδές αυτές ενοποιήθηκαν σε μια νέα Σχολή με τριετή διάρκεια σπουδών, με την ονομασία 'Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών', γνωστή και ως Α.Σ.Η.
Το 1981 η Α.Σ.Η. αποκτά δημόσιο χαρακτήρα και εντάσσεται ως 'Τμήμα Ηλεκτρονικής' στην Ανώτερη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών των Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Τέλος, από το 1983 έως σήμερα και μετά την μετεξέλιξη των Κ.Α.Τ.Ε.Ε. σε Τ.Ε.Ι. το Τμήμα ανήκει στη Σ.Τ.ΕΦ. και φέρει τον τίτλο 'Τμήμα Ηλεκτρονικής'.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το Τμήμα με τις προηγούμενες μορφές του ήταν το μοναδικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα που παρείχε εκπαίδευση στον τομέα της Ηλεκτρονικής στη Βόρεια Ελλάδα.
Η μακρόχρονη πορεία του Τμήματος, με τη μια ή την άλλη μορφή, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι απόφοιτοί του με την άριστη κατάρτισή τους υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι τα στελέχη εκείνα που εισήγαγαν, εδραίωσαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν τον τομέα της Ηλεκτρονικής στο Βορειοελλαδικό χώρο, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου