Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δομή των σπουδών


Δομή των σπουδών

Η διάρκεια των σπουδών στο Τμήμα είναι (8) εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια των (7) πρώτων εξαμήνων οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές και φροντιστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και εκπόνηση ατομικών ή ομαδικών εργασιών. Το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει την επιβλεπόμενη πρακτική άσκηση στο επάγγελμα και την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας.
Tο ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ το εκπαιδευτικό αρχίζει την 1 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 5 Ιουλίου. Αποτελείται από δύο ανεξάρτητες περιόδους διάρκειας 15 εβδομάδων, το χειμερινό και το εαρινό εξάμηνο. Το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει την πρώτη Δευτέρα μετά τις 19 Σεπτεμβρίου. Κάθε εξάμηνο ακολουθείται από δύο εξεταστικές περιόδους που διαρκούν δύο εβδομάδες η κάθε μία. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος του εαρινού εξαμήνου πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου του ακόλουθου έτους.
Τα μαθήματα οργανώνονται σε διαλέξεις, φροντιστήρια και εργαστηριακή άσκηση. Τα εργαστηριακά μαθήματα κατατάσσονται σε υποχρεωτικά και κατ' επιλογή υποχρεωτικά.
Κάθε φοιτητής μπορεί να διαμορφώνει το προσωπικό του πρόγραμμα μαθημάτων για κάθε εξάμηνο, επιλέγοντας έως 36 διδακτικές μονάδες εβδομαδιαίως.
Πρόγραμμα σπουδών
Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικής αποτελείται από 40 μαθήματα, καλύπτοντας μία ευρεία περιοχή γνωστικών αντικειμένων. Από αυτά, τα 34 μαθήματα είναι υποχρεωτικά ενώ τα 6 είναι κατ' επιλογή από ένα πλήθος 18 προσφερόμενων μαθημάτων.
Τα μαθήματα χωρίζονται ανάλογα με το περιεχόμενό τους σε Μαθήματα Γενικής Υποδομής, Μαθήματα Ειδικής Υποδομής, Μαθήματα Ειδικότητας και Μαθήματα Διοίκησης, Οικονομίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών (Δ.Ο.Ν.Α.) ως ακολούθως

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου