Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Περιεχόμενο Σπουδών






Περιεχόμενο Σπουδών

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Ηλεκτρονικής και την εφαρμογή της στους τομείς των βιομηχανικών αυτοματισμών, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των υπηρεσιών.
Τα πρώτα εξάμηνα σπουδών περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο γενικά μαθήματα υποδομής, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Αναλογικά και Ψηφιακά Ηλεκτρονικά κ.ά. Ακολουθούν μαθήματα ειδικής υποδομής-κορμού όπως π.χ. Τηλεπικοινωνίες, Μικροϋπολογιστές, Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου κ.ά. Από το πέμπτο εξάμηνο οι σπουδές περιλαμβάνουν μαθήματα ειδικότητας που είναι ομαδοποιημένα σε θεματικές ενότητες όπως Ηλεκτρονικά Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρονικά Η/Υ, Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί, που προσφέρουν στους Φοιτητές την εξειδικευμένη γνώση.
Περιγραφή του πτυχιούχου του Τμήματος
Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρονικής των Τ.Ε.Ι.Θ. έχουν αποκτήσει τις εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να είναι σε θέση να απασχοληθούν είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με την μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας, πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της ηλεκτρονικής και ειδικότερα:
1. Στη μελέτη, σχεδιασμό, την παραγωγή ηλεκτρονικών στοιχείων, διατάξεων, συσκευών και συστημάτων
2. Στην α) εκπόνηση μελέτης, σχεδιασμού και παραγωγής, β) επίβλεψη κατασκευής, γ) συναρμολόγηση, δ) συντήρηση εγκατάστασης, ε) χειρισμό ελέγχου και λειτουργίας διατάξεων, συσκευών και συστημάτων στους τομείς:
α) τηλεπικοινωνιών
β) οπτικοακουστικών και
γ) ραδιοτηλεόρασης
δ) προστασίας και πυρασφάλειας
ε) ηλεκτρονικών οργάνων μέτρησης
στ) ηλεκτρονικών ισχύος
ζ) ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων
η) ιατρικών οργάνων
θ) βιομηχανικών ηλεκτρονικών-αυτοματισμών
3. Στην εκπόνηση τεχνικών και οικονομοτεχνικών μελετών και πραγματογνωμοσυνών στους παραπάνω τομείς
4. Στην τυποποίηση και πιστοποίηση ποιότητας των συσκευών και οργάνων, που χρησιμοποιούνται στους παραπάνω τομείς
5. Στην οργάνωση και διαχείριση επιχειρήσεων, που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και τις εφαρμογές τους στους παραπάνω τομείς.
6. Διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας στους παραπάνω τομείς.
7. Αξιοποίηση των παρεχόμενων γνώσεων, με κατάλληλη επιβλεπόμενη πρακτική άσκηση σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενο του Τμήματος


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου