Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πολλά bugs το app του Facebook για το iPad




Έπειτα από ενάμισι χρόνο ανυπόμονης γκρίνιας από τους χρήστες του iPad, το Facebook παρουσίασε τελικά την εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της ταμπλέτας να συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο. Μέσα σε λίγες ώρες όμως άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές για προβλήματα στη λειτουργία του app.








Απαντώντας στα παράπονα των χρηστών για το καθυστερημένο λανσάρισμα του Facebook for iPad, ο Μπρετ Τέιλορ, διευθυντής τεχνολογίας του Facebook, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «Το λανσάρουμε τώρα επειδή είναι έτοιμο».

Πολλοί όμως διαμαρτύρονται ότι το app δεν είναι και τόσο έτοιμο, αφού δεν ελέγχθηκε για κρυμμένα ελαττώματα του λογισμικού, τα γνωστά bugs.

Το Facebook for iPad «είναι γεμάτο bugs» γράφει την Τρίτη το ΒΒC. Ο δημοσιογράφος Μαρκ Κόιλ, για παράδειγμα, διαμαρτύρεται στο Twitter ότι το app δεν υποστηρίζει το iPad Dock, μια βάση που κρατά την ταμπλέτα όρθια ώστε ο χρήστης να γράφει σε κανονικό πληκτρολόγιο.

«Αν βάλεις το iPod στο dock και μετά προσπαθήσεις να αναρτήσεις ένα σχόλιο, το κουμπί Send [αποστολή] δεν εμφανίζεται» γράφει.

Άλλοι χρήστες διαμαρτύρονται ότι δεν λειτουργούν τα εικονίδια στο αριστερό τμήμα της οθόνης.

Η εφαρμογή του Facebook έρχεται 18 μήνες μετά την εμφάνιση του iPad και τα αντίστοιχα apps άλλων υπηρεσιών δικτύωσης όπως το Twitter.

Η νέα εφαρμογή είναι ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση της αντίστοιχης εφαρμογής για το iPhone.

Μέχρι σήμερα, η μόνη επιλογή για τους χρήστες του iPad ήταν να τρέχουν το μικρό app του iPhone στο κέντρο της οθόνης.

Ένα σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, οι μισοί από τους 350 εκατ. χρήστες του που συνδέονται στην υπηρεσία από φορητές συσκευές δεν χρησιμοποιούν το δικτυακό τόπο της υπηρεσίας αλλά εξειδικευμένα app στο κινητό ή τις ταμπλέτες τους.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=36382&type=7

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου